Éčka v potravinách | Albatros media

Éčka užitečná a Éčka škodlivá - seznamte se s nimi lépe!

Patříte mezi ty, kteří si obvykle pročítají složení výrobku a s nedůvěrou pohlížejí na seznamy přídatných látek? Jste přesvědčeni, že je každé Éčko škodlivé? Nebo si naopak říkáte: „když je to povoleno, nemůže to uškodit“? Víte, že mezi běžně používaná Éčka patří i vitamin C, kyslík, cukr či bramborový škrob, takže opravdu ne všechna jsou pohromou pro naše zdraví? Autoři, odborníci na zdravou výživu, napsali praktickou příručku, která srozumitelně, čtivě a se soudným pohledem popisuje vlastnosti Éček – přídatných látek v potravinách - a jejich vliv na naše zdraví. V knize naleznete: - Pravdu a mýty o působení Éček na lidské zdraví. - V jakých potravinách a v jakém množství se mohou Éčka nalézat. - Upozornění na opravdu nebezpečná Éčka. - Proč se musí Éčka do potravin přidávat. - Rozdělení Éček podle jejich účinku a působení v potravinách (barviva, konzervanty, zahušťovadla atd.). - Legislativu, která upravuje používání Éček v ČR. - Přílohu, kterou si můžete brát s sebou na nákupy – seznam nevhodných Éček seřazený dle jejich číselných kódů. O autorech: Všichni tři autoři působí v Brně. Ing. Vladimír Klescht se věnuje zdravé výživě a zdravému životnímu stylu. Mgr. Lucie Mandelová, Ph.D. a Ing. Iva Hrnčiříková pracují ve výzkumu potravin, aktivně publikují a spolupracují s lékařskými středisky, oraganizují preventivní akce pro veřejnost, přednášejí pro laickou i odbornou veřejnost na téma zdravý životní styl a zdravá výživa.
Číst více
159 Kč Doporučená cena
Nedostupné