Dezerty a pamlsky v souladu s pravidly racionální výživy!
Dopřejte si cukroví nebo dezert, aniž byste porušili zásady zdravé výživy! Dobroty připravené podle této knihy potěší i zásadové zastánce racionálního stravování a biokuchyně. Objevte kouzla, která dokáže celozrnná mouka, vychutnejte sladkou chuť bez rafinovaného cukru a využijte tělu prospěšné vlastnosti zdravých tuků. Tato jedinečná publikace vám předkládá recepty s celoročním využitím – Vánoce, Velikonoce, rodinné oslavy či nedělní odpoledne.
Díky úvodní části, která vás naučí pracovat s alternativními zdravějšími surovinami a která přináší tabulky převodů pro záměny přísad, se tato kniha stává také moderní učebnicí středních škol potravinářského zaměření.
V knize naleznete:
- 120 zajímavých receptů zdravé výživy společně s recepty na tentýž výrobek v bezvaječné i tradiční variantě, celkem tedy více než 300 receptů.
- Moučníky a cukroví z těsta lineckého, taženého, kynutého, odpalovaného, lístkového, dále perníky, piškotové pečivo, moučníky z vařených obilovin a cukroví ze sušeného ovoce a ze semínek.
O autorovi:
Eliška Škvařilová
se otázkami zdravé výživy zabývá již od roku 1984, je autorkou několika kuchařek a norem bezmasých jídel pro mateřské školy a vede kurzy pro kuchaře se zaměřením na lakto-ovo-vegetariánskou stravu. Jiřina Borková, vynikající kuchařka, je autorkou řady receptů z této publikace. Lákavé fotografie zhotovil brněnský fotograf Vít Mádr, www.foodphoto.cz.