Učitelka z Osvětimi


Magda Hellinger, Maya Lee, David Brewster

Příběh obrovské osobní odvahy a lidskosti v pekle koncentračního tábora

Slovenská učitelka Magda Hellingerová byla do Osvětimi deportována 28. března 1942. Esesáci ji vybrali mezi takzvané vězeňské funkcionáře, kteří měli plnit jejich kruté rozkazy a udržovat řád mezi desetitisíci živořících vězňů. Magda tak každý den balancovala nad propastí: Jak pomáhat ostatním, zachraňovat životy a přitom na sebe neupozornit? Její příběh svědčí o tom, že ušlechtilou stránku lidského ducha nezničí ani ty nejkrutější podmínky.

Číst více
449 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 320
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 28.04.2022
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,525 kg
Jazyk čeština
Původní název The Nazis Knew My Name
Původní jazyk angličtina
EAN 9788026441540
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Magda Hellinger Magda Hellinger

Magda Hellinger


Magda Hellingerová byla jedinou dcerou v židovské rodině s pěti dětmi. Pocházela ze slovenského města Michalovce. Tam se stala učitelkou v mateřské škole a pracovala na založení nového oddílu židovských skautů. V roce 1942 byla Magda deportována do Osvětimi, kde jí byla přidělena role vězeňské funkcionářky. Každý den balancovala nad propastí: Jak pomáhat ostatním, zachraňovat životy a přitom na sebe neupozornit? Její příběh svědčí o tom, že ušlechtilou stránku lidského ducha nezničí ani ty nejkrutější podmínky.

Zobrazit profil autora
Maya Lee Maya Lee

Maya Lee


Je dcera Magdy Hellingerové. Je to vynikající podnikatelka a zabývá se i fundraisingem pro několik neziskových organizací. Poté, co se jako spoluautorka podílela na autobiografii svého manžela Dese Leeho, který také přežil holokaust, provedla Maya rozsáhlý průzkum, aby mohla doplnit příběh své matky. Výsledkem je právě kniha Učitelka z Osvětimi.

Zobrazit profil autora