Bestie v uniformě

Detektivní novela

Lukáš Křišťan

Největší masová vražda první republiky. True crime dektektivka, jaká tu ještě nebyla!

NEJVěTŠÍ MASOVÁ VRAŽDA PRVNÍ REPUBLiKY. TRUE CRiME DEKTEKTiVKA,

JAKÁ TU JEŠTě NEBYLA!

V noci z 9. na 10. dubna 1926 se neznámý pachatel vloupal do statku Doyscherhof, kde začal bez milosti bít sekyrou spící rodinu. Nejdříve dospělé… potom děti. Vrah si však nevšiml, že pod tělem otce bylo ještě jedno dítě, které se později stalo hlavním svědkem. V této originální detektivce založené na skutečném prvorepublikovém případu budete hlavním vyšetřujícím vy. Postupně se před vámi složí mozaika mrazivého příběhu a nakonec se stanete svědky procesu, který tehdy neměl obdoby.

Číst více
329 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 160
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 19.02.2024
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,347 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Filip Minařík
EAN 9788026451174
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Recenze

muml.cz - Bestie v uniformě


Držíte v rukou sto let staré dokumenty o události, která se stala ve vašem rodišti. To pro vás přestane existovat čas.

Databazeknih.cz - True crime detektivka trochu jinak


"Je to tenká knížka, která ale obsahuje ty nejdůležitější informace a fakta. Výslechy jsou stručné, žádná zbytečná omáčka okolo, to se mi líbilo. Na konci najdeme i obrazovou přílohu a ještě musím zmínit i zajímavé ilustrace, které se objevují v průběhu celé knihy. Celkově je zpracování velmi zdařilé."

RonnieandBook - Bestie v uniformě - Lukáš Křišťan


"Kniha je skvěle napsaná. Autor zvolil úplně jinou formu podání příběhu než jsem zvyklá. Příběh není psán jako příběh, ale je psán formou výslechů svědků a lidí z vesnice. Proloženy jsou zápisky od samotného četnického kapitána Arnošta Člaňka velitele okresu Mariánské Lázně, záznamy z tehdejších novin a lékařské posudky. Mezi spisy a výslechy najdeme dokonce i pár kapitol přímo od vraha, kde sám v... Více

medium.seznam.cz - Bestie v uniformě - true crime o pozapomenuté masové vraždě


"Bestie v uniformě Lukáše Křišťana je rozsahem sice útlá, nicméně informacemi nabitá detektivka. Velmi zajímavá a vcelku netradiční je už její forma. Není podaná jako příběh, který autor vypráví od začátku do konce. Jedná se spíše o jakési nahlédnutí do vyšetřovacího spisu, tak, jak si ho možná tehdejší vyšetřovatelé vedli. "

Autor knihy

Lukáš Křišťan Lukáš Křišťan

Lukáš Křišťan


Herec, dabér, autor rozhlasových her a literárních textů. Hrdý rodák z Mariánských Lázní, z regionu, do něhož se rád vrací. Po vystudování mariánskolázeňské Střední hotelové školy a absolvování povinné vojenské služby se přestěhoval do Prahy, kde žije dosud. V Praze absolvoval Vyšší odbornou školu hereckou, a to pod vedením např. Vlasty Žehrové, Otakara Koska, Jiřího Fréhara a Karla Weinlicha. Po studiích spolupracuje s divadly (Národní divadlo, Pidivadlo, Divadlo Neklid, Divadlo Apropo aj.), účinkuje ve filmech a seriálech, pracuje pro rozhlas a dabing a namlouvá audioknihy. Jeho práce na dramatizaci knihy Jedlová samota byla odměněna cenou posluchačů v soutěži „Audiokniha roku 2018“. Je velkým milovníkem psů – a byla to jeho milovaná fenka Nella, kdo při výletě do okolí Lázní Kynžvart narazil na pozůstatky statku Doyscherhof, místa tragédie, o níž vypráví autorova debutová kniha Bestie v uniformě.

Zobrazit profil autora