Dcera Sherlocka Holmese


Leonard Goldberg

Případ čeká!

Netradiční napínavý příběh o dceři Sherlocka Holmese a jejím partnerovi, doktoru Johnu Watsonovi mladším, od mezinárodně úspěšného amerického spisovatele Leonarda Goldberga. Hlavní hrdinové se v něm pokouší vyřešit vraždu v nejvyšší společenské třídě britské společnosti.

PÍŠE SE ROK 1914.

Joanna Blalocková je díky bystrému úsudku a širokému rozhledu velmi schopnou zdravotní sestrou, což je jen jedno z mála povolání, které v té době může žena vykonávat. Ale poté, co se spolu s desetiletým synem stane svědkem smrtelného pádu z okna zdánlivého sebevraha, navštíví ji starý dobrý doktor John Watson se svým šarmantním a pohledným synem, doktorem Johnem Watsonem mladším, a protože jsou oba uchváceni jejími forenzními schopnostmi, nabídnou jí účast v jejich vyšetřovacím týmu.

Joanna a oba Watsoni začnou rozmotávat klubko sherlockovské záhady, jehož vlákno vede od ukrytého pokladu až do druhé anglo-afghánské války v letech 1878–1880. Musí si přitom připravit důmyslný plán, jak dopadnout vraha přímo při činu. Není to ale lehké, protože jim hází klacky pod nohy nejen zločinci, ale i Scotland Yard a britští aristokraté. A i kriminalistika v té době byla úplně jiná, než jak ji známe dnes…

Aniž by to Joannino okolí tušilo, i ji obestírá velké tajemství. Ukáže se totiž, že je plodem vášnivého setkání nyní již zesnulého Sherlocka Holmese a Ireny Adlerové, jediné ženy, které se kdy podařilo slavného detektiva přelstít. A Joanna? …Ta dostala do vínku skvělé dedukční schopnosti obou svých rodičů.

Číst více
89 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 304
Datum vydání 21.05.2018
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,579 kg
Jazyk čeština
Původní název THE DAUGHTER OF SHERLOCK HOLMES
Původní jazyk angličtina
Překladatel Hana Marsault
EAN 9788026610564
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Leonard Goldberg Leonard Goldberg

Leonard Goldberg


Leonard Goldberg je mezinárodně úspěšný americký spisovatel série detektivních příběhů z lékařského prostředí s Joannou Blalockovou v hlavní roli. Jeho romány vyzdvihované kritiky i jinými spisovateli byly přeloženy do desítek jazyků a po celém světě se jich prodalo více než milion výtisků. Leonard Goldberg pracoval jako lékař-konzultant v losangeleské nemocnici UCLA Medical Center, kde zastával funkci klinického profesora medicíny. Nyní žije v Jižní Karolíně na jednom ostrově nedaleko přístavního města Charleston.

Zobrazit profil autora