Matematika zločinu


Magdalena Sodomková

Napínavé reportážně-detektivní čtení, které se odehrává v českých soudních síních a vězeňských celách. A stále běží.

V roce 2012 napsal reportérce Magdaleně Sodomkové z Asie cizí muž, že prchá před českou spravedlností. Verdikt podle něj nebyl spravedlivý, a to kvůli chybě soudního znalce přezdívaného matematik zločinu. Zatímco po odsouzeném pátrají lovci lebek, reportérka spolu s dánskou dokumentaristkou Brit Jensen se snaží odhalit, kde se stala chyba. Zjišťují, že to zdaleka není poprvé, co se expert přepočítal. Stačí pár vzorečků a jste za mřížemi.

Číst více
299 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 208
Datum vydání 03.02.2020
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,38 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026429913
Věk od 12
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Recenze

knihcentrum.cz - Není to thriller, ale drsná realita


„Kniha Matematika zločinu z nakladatelství CPress je dokumentem o stavu české justice. Autorka Magdalena Sodomková je reportérka a publicistka, která se nikdy nezpronevěřila morálce a etice novinářského povolání. Práci investigativního novináře považuje za nezbytnost v demokratické společnosti a nijak se netají tím, že bojuje proti bezpráví. To, co v knize Matematika zločinu zpracovala, působí na ... Více

Autor knihy

Magdalena Sodomková Magdalena Sodomková

Magdalena Sodomková


Magdaléna Sodomková je česká reportérka a dokumentaristka. Pracovala v Mladé frontě DNES, v Reflexu a v Lidových novinách. Když Andrej Babiš koupil Mafru, ocitla se v uchvácené redakci. Od roku 2015 je na volné noze. Je spoluautorkou oceňovaných rozhlasových seriálů Yusra plave o život a Matematika zločinu.

Zobrazit profil autora