Domácí kváskové pečení


Gabriela Hradecká

Naučte se péct domácí kváskový chleba, Chleban s An!

Naučte se péct domácí kváskový chleba, Chleban s An!

Pokud máte chuť vrátit se ke kořenům, udělat si radost a vyrobit si doma něco opravdového, voňavého a lahodně dobrého, jste tady správně. Upečete si domácí kváskový chleba, prostě Chleban s An!

Myslíte si, že upéct si vlastní chleba je příliš těžké? Autorka této knihy vás přesvědčí, že ne. Skoro denně peče poctivé domácí kváskové klasické i bezlepkové pečivo. Zvládá to s láskou, radostí a s přehledem i bez vymožeností dnešní doby – bez strojů a kuchyňských robotů. Používá klasické pomůcky – lopaty na sázení chleba do pece i pedigové ošatky. Mouky různých druhů – žitnou, pšeničnou, špaldovou, grahamovou. Semínka do zápary i do těsta. Toto umění předá i vám.

V této knize vás také naučí, jak kvásek udržovat živý a zdravý, jak ho skladovat, starat se o něj, či jak jej zachránit, je-li „hladový“.

Ukáže vám, jak si rozvrhnout čas – zrání kvásku a kynutí těsta je tak trochu alchymie.

A samozřejmě – v části Recepty naleznete návody, jak si upéct spousty druhů kváskového pečiva!

Autorka Gabriela Hradecká v současnosti jezdí po celé ČR, navštěvuje různá města v Čechách i na Moravě, a pořádá kurzy pečení chleba (kurzypecenichleba.cz) a kurzy bezlepkového kváskového pečení, o které je čím dál větší zájem. Má vlastní facebookovou stránku Chleban s An - kurzy pečení chleba. Žije se třemi dětmi a manželem v malebném koutě na jihozápadě Moravy.

Číst více
249 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 88
Datum vydání 24.10.2016
Formát 167x225 mm
Hmotnost 0,412 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026412809
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Gabriela Hradecká Gabriela Hradecká

Gabriela Hradecká


Narodila se v podhůří Nízkého Jeseníku a od roku 2005 žije na jihu Moravy, u Vranova nad Dyjí. Má muže a tři děti. Od roku 2014 pořádá kurzy pečení chleba po celé České republice a pobyty pro ženy spojené s pečením chleba. Gabi učí také malé děti od narození do osmi let plavat v největším a nejstarším plavacím klubu – v Plaváčku. Říká, že spojení vody a ohně ji udržuje v rovnováze. Ve své první knize Domácí kváskové pečení předala čtenářům cenné zkušenosti s klasickým kvasovým pečením, v druhé knize Bezlepkové kváskové pečení s bezlepkovým pečením chleba. Všechny tyto informace pak spojila do knihy Upeč si svou lásku z kvásku.

Zobrazit profil autora