
Bezlepková a bezmléčná dieta
Recepty pro kompletní jídelníček, rozpoznání příznaků, léčba, dieta
Dagmar Kovářů, Jitka Knápková
Najezte se zdravě a chutně i s celiakií či nesnášenlivostí lepku!
Jak žít s celiakií, nesnášenlivostí lepku, mléka či jiných potravin?
Jak poznat první příznaky? Jaké vyšetřovací metody se používají a jak probíhají? Které potraviny jsou dovoleny, které zakázány a které jsou naopak velmi vhodné? Může mít žena trpící celiakií děti? Budu se moci stravovat mimo domov? Je možné, aby celiakie propukla až v dospělosti? Jaká úprava potravin je v případě bezlepkové diety nejvhodnější? Existuje rozdíl mezi potravinovou alergií a celiakií? Podle čeho poznám bezlepkové nebo bezmléčné potraviny v cizině?
Kromě odpovědi na tyto a mnoho dalších otázek zde naleznete velké množství praktických receptů pro kompletně bezlepkové stravování – pomazánky, polévky, hlavní jídla, přílohy, moučníky, sladká jídla, pečivo, chléb.
PhDr. Dagmar Kovářů se nutričnímu poradenství věnuje od roku 1988. V současné době vyučuje obor diplomovaný nutriční terapeut a nutriční asistent. Mgr. Jitka Knápková již od roku 1993 pracuje v oboru dietní sestra, v současnosti působí jako učitelka odborných předmětů. Obě autorky působí na Střední zdravotnické škole a Vyšší odborné škole zdravotnické v Ostravě.
Číst více
Detailní informace
Počet stran
120
Ke stažení
pdf
Obsah.pdf
pdf
Ukázka.pdf
Datum vydání
12.08.2013
Formát
145x205 mm
Hmotnost
0,16 kg
Jazyk
čeština
EAN
9788026401858
Věk od
15
Typ
Kniha
Vazba
brožovaná lepená