Bezlepková a bezmléčná dieta

Recepty pro kompletní jídelníček, rozpoznání příznaků, léčba, dieta

Dagmar Kovářů, Jitka Knápková

Najezte se zdravě a chutně i s celiakií či nesnášenlivostí lepku!

Jak žít s celiakií, nesnášenlivostí lepku, mléka či jiných potravin?

Jak poznat první příznaky? Jaké vyšetřovací metody se používají a jak probíhají? Které potraviny jsou dovoleny, které zakázány a které jsou naopak velmi vhodné? Může mít žena trpící celiakií děti? Budu se moci stravovat mimo domov? Je možné, aby celiakie propukla až v dospělosti? Jaká úprava potravin je v případě bezlepkové diety nejvhodnější? Existuje rozdíl mezi potravinovou alergií a celiakií? Podle čeho poznám bezlepkové nebo bezmléčné potraviny v cizině?

Kromě odpovědi na tyto a mnoho dalších otázek zde naleznete velké množství praktických receptů pro kompletně bezlepkové stravování – pomazánky, polévky, hlavní jídla, přílohy, moučníky, sladká jídla, pečivo, chléb.

PhDr. Dagmar Kovářů se nutričnímu poradenství věnuje od roku 1988. V současné době vyučuje obor diplomovaný nutriční terapeut a nutriční asistent. Mgr. Jitka Knápková již od roku 1993 pracuje v oboru dietní sestra, v současnosti působí jako učitelka odborných předmětů. Obě autorky působí na Střední zdravotnické škole a Vyšší odborné škole zdravotnické v Ostravě.

Číst více
149 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 120
Datum vydání 12.08.2013
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,16 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026401858
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená