Jaderné zbraně

Stručná historie

Jiří Dušek, Jan Píšala

Třetí kniha z edice Stručná historie!

Existence jaderných zbraní významným způsobem ovlivnila podobu dnešního světa. Je téměř jisté, že bez těchto vynálezů by dnešní civilizace vypadala jinak. Po několik desetiletí udržovala hrozba celosvětového jaderného konfliktu křehkou rovnováhu mezi „Východem“ a „Západem“, diktaturou a demokracií.

Nahlédnete do zvláštního světa atomů a seznámíte se s revolučními vědeckými objevy, které stály u zrodu těch nejstrašnějších válečných strojů. Zavítáte mezi konstruktéry prvních jaderných náloží a společně s nimi zjistíte, co vše je ke stavbě těchto zbraní potřeba a na jakých principech pracují.

V rozlehlé poušti zažijete pokusný jaderný výbuch a otestujete účinky jaderných zbraní pod vodou i pod zemí. Na křídlech těch největších bombardérů podniknete útok na nepřátelskou mocnost. Odpálíte rakety z tajných základen a ponorek. Dozvíte se, co dokáže radioaktivní záření, jak vzniká atomový hřib a kam až se dostane radioaktivní spad.

Společně se špionážními družicemi budete pátrat po tajných zkouškách jaderných zbraní a snadno si uděláte představu o současné výzbroji členů jaderného klubu. S překvapením zjistíte, jak blízko byl svět jaderné válce v minulosti a co všechno je ještě stále ve hře…

Číst více
269 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 88
Ke stažení pdf Obsah.pdf
Datum vydání 12.12.2006
Formát 210x270 mm
Hmotnost 0,6 kg
Jazyk čeština
EAN 9788025108178
Věk od 12
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem