Sestry pod vycházejícím sluncem

Silný příběh odvahy a přežití z japonského zajateckého tábora

Heather Morrisová

Román z japonského zajateckého tábora. Od autorky bestselleru Tatér z Osvětimi.

Fenomenální román o nezdolnosti a přežití od autorky Tatéra z Osvětimi Heather Morrisové.

Uprostřed druhé světové války anglická hudebnice Norah Chambersová posadí svou osmiletou dceru Sally na loď vyplouvající ze Singapuru, aby ji ochránila před japonskou armádou nemilosrdně postupující Pacifikem. Norah zůstane, aby se postarala o svého nemocného manžela a staré rodiče. Tuší, že své jediné dítě možná už nikdy neuvidí.

Zdravotní sestra Nesta Jamesová, Australanka velšského původu, se přihlásila k službě v armádě, aby pečovala o spojenecké vojáky. Když však Japonci dobydou i Singapur, ocitne se s mnoha vyděšenými pasažéry – včetně zdrcené Nory – na palubě obchodní lodi Vyner Brooke. Už za dva dny je loď bombardována ze vzduchu a během několika hodin leží potopená na dně poblíž indonéského pobřeží.

Po mučivých čtyřiadvaceti hodinách v moři se Nesta a Norah dostanou na pláž odlehlého ostrova, jen aby je vzápětí zajali Japonci a zavřeli je do jednoho ze svých nechvalně proslulých zajateckých táborů. Panuje tu hlad, brutalita a nemoci. Sestry ve zbrani Norah a Nesta den co den bojují nejen o své přežití: pomáhají ostatním ženám a dětem, jak jen mohou, a nacházejí v sobě i v druhých nečekanou dávku odvahy, vynalézavosti a odhodlání.

Kniha Sestry pod vycházejícím sluncem je příběhem žen v zuřící válce – příběhem sesterství, statečnosti a přátelství v těch nejtemnějších časech od autorky mnohamilionových bestsellerů Tatér z Osvětimi, Cilčina cesta a Tři sestry.

Číst více
449 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 336
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 14.03.2024
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,569 kg
Jazyk čeština
Původní název Sisters under the rising Sun
Původní jazyk angličtina
Překladatel Eva Kadlecová
EAN 9788026451518
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Video

Autor knihy

Heather Morrisová Heather Morrisová

Heather Morrisová


Heather Morrisová se narodila na Novém Zélandu. Je autorkou světového bestselleru Tatér z Osvětimi. Její vášní jsou příběhy o přežití, nezlomnosti a naději. V roce 2003, kdy pracovala v nemocnici v Melbourne, se seznámila s postarším pánem, který jí prý „může vyprávět pozoruhodný příběh“. Den, kdy se setkala s Lalem Sokolovem, znamenal pro oba velkou životní změnu. Jejich přátelství sílilo a Lale se vydal na cestu sebezpytování. Heather se svěřil i s těmi nejniternějšími podrobnostmi svého života za holocaustu. Heather původně napsala Laleho příběh jako divadelní hru, za kterou získala významná ocenění v mezinárodních soutěžích, a teprve potom ji přepsala do svého prvního románu Tatér z Osvětimi. Pokračování úspěšné knihy nese název Tatér z Osvětimi: Cilčina cesta. Třetím románem Heather Morrisové jsou Tři sestry.

Zobrazit profil autora