Černá a purpurová


Wojciech Dutka

Příběh lásky mezi slovenskou židovkou a nacistou z Osvětimi inspirovaný skutečnými událostmi

Mladý Němec vytáhl z pouzdra Parabellu, nabil a bezmyšlenkovitě lékaře střelil do hlavy. Pressburger padl mrtvý k zemi. Dívka ucítila zápach krve. Tehdy pohlédla na Němce, doktorova vraha. Byl velmi mladý. Nemohl mít víc než dvacet let, možná dvacet dva. Pomyslela si, že je to její vrstevník. Schoval pistoli do pouzdra. I mladý Němec na ni pohlédl. Jejich pohledy se nad mrtvolou lékaře setkaly. Milena vycítila, že má před sebou naprosto lhostejného a bezohledného muže, který by ji zabil stejně chladnokrevně jako starého Pressburgera.

„Černá a purpurová vypráví příběh velmi složitého vztahu mezi dvěma mladými lidmi, ale především ukazuje komplikovaný vztah mezi katem a obětí.“

– gloskultury.pl

Číst více
449 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Žánr román
Počet stran 440
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 19.09.2022
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,668 kg
Jazyk čeština
Původní název Black and Crimson
Původní jazyk polština
EAN 9788026441861
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Autor knihy

Wojciech Dutka Wojciech Dutka

Wojciech Dutka


Spisovatel, učitel, historik. Ve své tvorbě se zaměřuje na historické romány a populárně-naučnou literaturu. V roce 2014 obhájil doktorát na Jagellonské univerzitě v Krakově. V témže roce získal stipendium od The Jewish Foundation for the Righteous (JFR). Jeho nejúspěšnější knihou, která se v Polsku stala bestsellerem, je Czerń i purpura (v českém vydání Černá a purpurová). Kromě toho vydal v Polsku například tituly Lunatyk (2016), Czarna Pszczoła (2017) nebo Kurier z Teheranu (2020).

Zobrazit profil autora