Letectvo Spojených států amerických


Kolektiv

Unikátní obrazová galerie minulosti i současnosti nejsilnějšího letectva světa

Přes 220 úchvatných fotografií tvoří tuto vizuální oslavu nejsilnějšího

letectva na světě.

Seznamte se s některými z nejslavnějších letadel USAF v akci. Od F-15 Eagle, F-16 Fighting Falcon, B-1B Lancer, B-52 Stratofortress, C-130 Hercules a KC-135 Stratotanker až po HH-60 Pave Hawk, U-2 Dragon Lady, RQ-4B Global Hawk, MQ-9 Reaper a mnoho dalších. Poznejte, jak kadeti Letectva USA trénují a účastní se cvičení. Zjistěte, jak se piloti připravují a jak provádí svěřené mise. Staňte se svědky toho, jak americké letectvo jako celek zajišťuje a udržuje kontrolu na nebi, aby poskytlo USA nezpochybnitelnou vzdušnou nadvládu.

Kniha představuje obrazovou historii amerického letectva od jeho počátků v roce 1907 přes osamostatnění v rámci armádních struktur v roce 1947 až po jeho nasazení ve velkých konfliktech moderní doby – včetně první a druhé světové války, korejské války, války ve Vietnamu, války v Zálivu, válek v bývalé Jugoslávii a v jednadvacátém století také konfliktů v Afghánistánu a Iráku.

JASON C. ENGLE je historikem Střediska správy životního cyklu letectva USA na Wrightových-Pattersonově letecké základně v Ohiu. Získal doktorát v oblasti moderních dějin Evropy na University of Southern Mississippi, kde studoval a psal o rakousko-uherské armádě a meziválečném paramilitarismu v Rakousku. Jason je zároveň důstojníkem ohijské vojenské zálohy, která spadá pod oddělení generálního pobočníka v Ohiu se sídlem v Columbusu v Ohiu.

Číst více
590 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 224
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 22.11.2021
Formát 290x213 mm
Hmotnost 1,249 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Kolektiv
Původní název The Air Force
Původní jazyk angličtina
Překladatel Lukáš Cohorna
EAN 9788026439578
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem