Puberťák. Jak se nezbláznit a přežít


Klára Mandausová

Přežít pubertu dá zabrat, mnohem víc ale rodičům...

Jednou ráno se probudíte a je tam. Podivný tvor, kterého nastrčili za vaše roztomilé žvatlající poslušné děťátko. Má stejné pyžamo, pihu na tváři jako vy a dává si vlasy za ucho stejným způsobem jako váš původní potomek. Kdo to ale, do háje, je?

Pomóc! Ono to nastrčené individuum je VAŠE dítě, jen právě překročilo linii neútočení. Co překročilo! Podupalo, zarylo do země, vyhodilo do vzduchu.

„Čaaau“ nebo „dobrý“ nedbale odpoví na vaše každodenní švitoření, „dobré ráno miláčku, jakpak jsme se vyspinkali“. Prohrábne si rozcuch a když snažíte skrz překvapením otevřenou pusu protlačit výkřik, „a to je jako všechno, co mi řekneš“, přihodí znuděné „a co jako,“ případně „vo co de“.

Číst více
199 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 128
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 18.10.2018
Formát 115x185 mm
Hmotnost 0,241 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026421498
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Klára Mandausová Klára Mandausová

Klára Mandausová


Klára Mandausová  je novinářka, literární redaktorka a spisovatelka. Proti srsti je její desátá kniha. Vydala také román Odměna za nevěru, sbírky fejetonů My dokonalé a Holky s voctem, podílela se na knize Dobro a zlo 21. století, ve které vedla rozhovor s teologem Markem Váchou, a opatřila texty monografii botanické malířky Pavlíny Kourkové Duše květů. V dětství byla k zastižení nejčastěji v knihovně. Do dvaadvaceti byla přesvědčená, že se z ní stane učitelka, nejspíš aby mohla psát alespoň po tabuli, ale v žádné škole pro ni nebylo místo. Po studiu na VŠE proto zamířila do MF Dnes. Během psaní o ekonomice se jí narodila dcera Kristina. Později vyměnila práci v deníku za lifestyle Marianne a magazín Forbes. Od roku 2022 působí v nakladatelství Mladá fronta. Vedle své rodiny, vtipných mužů a veselých kamarádek miluje lesy, hory, galerie, kavárny u řeky, historické části měst a zvířata, obzvlášť zlatého retrívra Arnošta a skupinu kocourů, které s dcerou postupně adoptovaly z útulků. Ráda říká, že s laskavostí nejdál dojdeš a na lásce stojí svět.  

Zobrazit profil autora