Pokud to s chilli myslíte vážně, tato ďábelská knížka by ve vaší gastro knihovně měla mít čestné místo.
Pokud to s chilli myslíte vážně, tato ďábelská knížka by ve vaší knihovně měla mít čestné místo. Je vtipným průvodcem pěstováním, zpracováním a hlavně vařením s chilli papričkami, protože to zdaleka není jen o tom do jídla „hodit nějaké čili“ (a pak poslouchat kňourání citlivějších jazýčků, že se to nedá jíst). V knize najdete 80 originálních a lety ověřených receptů food editorky Kateřiny Bičíkové doplněných krásnými fotkami Jakuba Jurdiče. Kateřina jimi roky mučila své redakční kolegy v předních českých magazínech a nyní nadešel čas výběr toho nejlepšího vydat knižně. Recepty jsou srozumitelně popsané i pro nekuchaře a kromě geniálních pálivých omáček se můžete těšit na nejpopulárnější pálivé pokrmy z celého světa
(pad thai, chili con carne nebo vindaloo) i české kuchyně (božský pivní guláš či pikantní utopenci), ale myslí se i na vegetariány (spousta receptů, ve kterých vám maso rozhodně chybět nebude), alkoholiky (kapitola plná drinků) a sladkomily (neuvěřitelné, sladce-pálivé dezerty). Prasárničky typu kuřecí popcorn, domácí jerky nebo slanináda budou už jen pomyslnou třešínkou na vašem pikantním dortu. Nicméně, pokud se chcete vyhnout vyděračskému slzení, kýchání a smrkání přecitlivělých spolustrávníků, drtivá většina receptů vám bude stejně dobře fungovat i bez chilli – byť tak přijdete o to nejzábavnější!