Bejvávalo


Petr Kadlík

Vraťte se s námi do časů prvních automobilů, odvážných mužů na létajících strojích a pařížské elegance

Kniha, Bejvávalo je jiná než většina ostatních. Nepopisuje vám historii dnešním pohledem, ale jako stroj času vás do ní chce přímo přenést a umožnit vám zažít pocity těch, kdo v těch dávných časech žili, tehdejších čtenářů novin a časopisů.

Obsahem knihy je 111 originálních historických textů z období kolem roku 1900, vybraných z tisíců historických článků, které vyšly na internetovém magazínu www.bejvavalo.cz. Je to pečlivě zpracovaný průřez toho, o čem se u nás tehdy psalo, jaké události a novinky hýbaly světem. Ocitneme se ve víru bouřlivého rozvoje vědy a techniky, ale i velkých společenských změn.

Naši předci byli nadšeni novými dopravními prostředky i moderní technikou v domácnosti. S napětím sledovali, co se děje u nás, ve Vídni, v Rusku i v Americe. Četli názory jistého profesora Masaryka, řešili, zda se nejmenuje Masařík, trpěli hrůzami války a pak se radovali z volby prvního prezidenta Československa. Kromě toho ale zažívali každodenní radosti a strasti obyvatel Rakousko-Uherska, zamilovávali se, ženili, vychovávali děti, sportovali nebo třeba vařili. Smáli se, plakali i žasli. A o tom všem je tato kniha.

Číst více
399 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 392
Datum vydání 17.10.2019
Formát 165x235 mm
Hmotnost 0,975 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026427889
Věk od 13
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem