Západní fronta

Muzeum v knize

Julian Thompson

Prožijte po 60 letech znovu boje na západní frontě.

Tato publikace získala několik ocenění:

- u příležitosti konání Polabského knižního veletrhu 2005 ocenění "Cena města Lysá nad Labem" za nakladatelský počin v oblasti historicko-vědní a historicko-popularizační literatury,

- u příležitosti konání 15. Podzimního knižního veletrhu v Havlíčkově Brodě ocenění Cena kraje Vysočina za Nejkrásnější naučnou knihu.

Ukázky dobových materiálů, obsah a vybrané strany z knihy naleznete na www.zapadnifronta.cz .

Kniha Západní fronta obsahuje originální a přeložené faksimile více než 30 mimořádně vzácných dobových dokumentů, které jsou přímo začleněny do jejích stránek. Publikace tedy umožňuje vzít si do rukou mapy, deníky, dopisy, přísně tajné dokumenty, brožurky, propagandistické letáky a plakáty, které byly dosud skryty v archívech nebo vystaveny v britském Královském válečném muzeu či jiných sbírkách po celém světě. Prostřednictvím těchto faksimilií můžete znovu prožít důležité okamžiky historie. Mnohé z dokumentů byly teprve nedávno objeveny a dosud nebyly publikovány.

Publikace obsahuje přes 200 fotografií a 20 plnobarevných bitevních map.

Vítězství Spojenců na západní frontě

Tažení Spojenců západní frontou, které trvalo od června 1944 do května 1945, s sebou přineslo řadu slavných bitev a událostí druhé světové války, včetně Dne D, bojů o Arnhem, bitvy o Ardeny, dobytí mostu u Remagenu, dobytí Hitlerova Orlího hnízda, šokujícího objevení koncentračních táborů a bezpodmínečné kapitulace nacistického Německa.

Číst více
1 290 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Žánr military
Počet stran 64
Datum vydání 22.04.2005
Hmotnost 1,74 kg
Jazyk čeština
Původní název Victory in Europe Experience
EAN 9788025104804
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem