Skutečné zločiny po česku

Mrazivý průvodce českým zločinem za posledních 100 let

Radek Galaš, Miloš Vaněček

Strhující průřez historií českého zločinu od dvojice známých policistů

Elitní vyšetřovatel, který sbírá nejzajímavější české policejní případy, a ředitel Muzea Policie ČR. Kdo jiný by mohl znát zločin lépe? Miloš Vaněček a Radek Galaš pro vás přichystali mrazivou jízdu světem české kriminalistiky 20. století. Sériové vraždy, útěk z vězení, vyšetřování v neobvyklých lokacích – to vše vás čeká v doprovodu autentických fotografií, dobových dokumentů, přepsaných výslechů i detailních náčrtků z místa činu.

Číst více
449 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Žánr non-fiction
Počet stran 280
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 09.02.2023
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,51 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026445814
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Radek Galaš Radek Galaš

Radek Galaš


Plk. v.v. Mgr. Radek Galaš je český policista, historik, kurátor a publicista specializující se na historii bezpečnostních sborů a kriminalistiky. Narodil se roku 1967 v Chebu, kde prožil dětství. V roce 1982 odtud odešel na báňskou průmyslovku do Příbrami a po maturitě pracoval na rudných dolech na Měděnci. Po absolvování pětiměsíční vojenské služby nastoupil 1. 3. 1990 k policii, kde začínal jako hlídkový příslušník a postupně působil v řadě funkcí včetně těch vedoucích. V roce 2012 odešel do výslužby a nastoupil do Muzea Policie ČR, kde od roku 2019 zastává funkci ředitele. Je autorem a spoluautorem několika knih a řady článků věnujících se dějinám bezpečnostních sborů, je zakladatelem Konference policejních historiků a také je autorem desítek nášivek, odznaků a vyznamenání Policie ČR. Podílel se i na tvorbě nových policejních stejnokrojů. Radek Galaš je ženatý a má dvě dospělé (a rozkošné) dcery. Působí jako externista na Policejní akademii ČR, kde přednáší Dějiny policie.

Zobrazit profil autora
Miloš Vaněček Miloš Vaněček

Miloš Vaněček


Mjr. v.v. Bc. Miloš Vaněček je policejní rada, policejní historik a publicista. Narodil roku 1955. Ve služebním poměru byl od roku 1975 do roku 2012, tedy více než 30 let. Věnoval se především problematice nealkoholové toxikomanie, nejprve jako vyšetřovatel na Obvodním oddělení vyšetřování v Praze 1 a od roku 1996 na Národní protidrogové centrále Policie ČR. Miloš Vaněček se zabývá historií pražského policejního ředitelství se zaměřením na osobu vládního rady Josefa Vaňáska a IV. bezpečnostní oddělení. Je jedním ze zakladatelů Konference policejních historiků a spoluautorem několika knih. Publikuje v časopisech případy z policejní historie a aktivně se podílel na přípravě pořadu Českého rozhlasu Historie českého zločinu.

Zobrazit profil autora