2. světová válka v Evropě

Historie, fakta, dokumenty

S. P. MacKenzie

Nejdůležitější události na frontě i v týlu

Autor S. P. Mackenzie ve své knize popisuje nejdůležitější události druhé světové války probíhající v Evropě, jak na frontě, tak v týlu, a vysvětluje, proč se štěstěna nejprve usmívala na Osu a poté zase na Spojence. Kromě toho, že kniha ukazuje příčiny a důsledky konfliktu, také:

• podává přehled o bojích na pevnině,

• obsahuje části věnované společnosti a hospodářství, odbojovému hnutí a kolaboraci, technologiím a rozvědce, spojenectvím a strategii a válce ve vzduchu i na moři,

• hodnotí důsledky války a ukazuje historiografické debaty, které se jí týkají.

Se svou různorodou sbírkou dokumentů, s chronologií, slovníčkem a životopisy ve stylu „Kdo je kdo?“ shrnujícími kariéru a význam hlavních postav je tato kniha zcela nezbytná pro porozumění všech faktorů druhé světové války, které je potřeba brát v úvahu při jejím hodnocení – vojenské, ekonomické a sociální.

Profesor S. P. Mackenzie přednáší na University of South Carolina ve funkci Caroline McKissick Dial Chair. Je autorem mnoha knih věnovaných druhé světové válce, včetně The Home Guard (1995), The Colditz Myth (2004), British War Films (2006), The Battle of Britain on Screen (2007) a nejnověji Bader´s War (2008).

Číst více
149 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Žánr military
Počet stran 136
Datum vydání 05.03.2012
Formát 167x225 mm
Hmotnost 0,415 kg
Jazyk čeština
Původní název The Second World War in Europe 02Edition
EAN 9788026400202
Věk od 0
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem