Čepel tajemství


Tricia Levensellerová

Největší boj se někdy odehrává v naší hlavě. Akční fantasy s originálním námětem.

Vytvarovat meč vyžaduje nekonečné hodiny kování kladivem. Nejdříve je to jen rozžhavená hrouda ocele. Musí se znovu a znovu roztloukat a zahřívat, dokud ho nezploštíte do toho správného tvaru. Trik spočívá v tom, že ocel musí mít právě tu správnou teplotu a musíte do ní bušit právě tou správnou silou – dost silně, aby se vytvarovala, ale zároveň dost opatrně, aby se nezlomila. Kovář, u kterého jsem se učila, mi řekl, že ovládnout tohle umění zabere desítky let, takže buďto jsem génius, anebo mé instinkty pomáhá vést mé magické nadání.

Když meč konečně dostane správný tvar, vrhnu se na magii.

Je svázána s mými smysly. Se zvukem mého hlasu. S teplem mého dechu. S vášní v mých očích. S tím, jak konejšivě hladím kov a naslouchám jeho řeči. Většinu času si to přímo neuvědomuji, ale naučila jsem se, že na ocel rozpálenou v ohni se nesmí křičet ani jí spílat. Je třeba ji tvarovat něžným šepotem a povzbuzováním.

Číst více
399 Kč Doporučená cena
V prodeji

Další tituly z řady "Kovářka osudu"

Detailní informace

Počet stran 384
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 14.08.2023
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,586 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 1
Původní název Blade of Secrets (Bladesmith, 1)
Původní jazyk angličtina
Překladatel Eva Kadlecová
EAN 9788026448365
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Tricia Levensellerová Tricia Levensellerová

Tricia Levensellerová


Tricia Levensellerová pochází z malého města v Oregonu, kde strávila dětství lezením po stromech. V současné době žije se svým panovačným pejskem Rosy v Utahu a na plný úvazek se věnuje psaní. Když zrovna nepíše nebo nečte, ráda se pustí do skládání puzzle nebo hraní her na Xboxu.

Zobrazit profil autora