Miroslav Karas: A odkud bych asi tak byl?

Zážitky zahraničního korespondenta z Ruska

Miroslav Karas

Rusko očima českého zahraničního reportéra

Miroslav Karas působil v Rusku jako zahraniční reportér České televize a stal se svědkem mnoha zásadních momentů moderní ruské historie. Přinášel reportáže z dění v Donbasu i na Krymu, informoval o soudu s pilotkou Savčenkovou, zblízka sledoval Vladimira Putina a z první ruky zažil Olympijské hry v Soči. Jaké to je být novinářem v zemi, která svobodě slova příliš nepřeje? Sbírka barvitých zážitků i příběhů místních obyvatel vás vtáhne přímo do centra dění.

„Rusko, to není jen tak. Největší země světa zdaleka není jen Moskva a Pitěr a pohybovat se v ní napříč jedenácti časovými zónami vyžaduje svatou trojici cestovatele: odolnost, zkušenosti a smysl pro humor. Mirek Karas, jeden z nejzkušenějších českých novinářů dneška, jimi oplývá. Bohatě. A že je v Rusku a vlastně v celém regionu někdejšího Sovětského svazu za léta své bohaté reportérské kariéry potřeboval. Tohle vyprávění je jako jízda na pořádné horské dráze.“

– Jakub Szántó, novinář a zahraniční reportér

Číst více
399 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 376
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 18.11.2021
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,689 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026438540
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Video

Autor knihy

Miroslav Karas Miroslav Karas

Miroslav Karas


Bývalý reportér a zahraniční zpravodaj. V letech 1992 až 1998 působil jako zpravodaj v Polsku, od roku 1998 až do 2012 nadále v Polsku v barvách České televize. V polovině roku 2012 odjel pracovat pro ČT do Ruska, kde byl s patnáctiměsíční přestávkou až do roku 2020. Sledoval dění i v Pobaltí, Bělorusku a především na Ukrajině. Mnoho měsíců strávil uprostřed bojů o Donbas. V současnosti je ředitelem ostravského Televizního studia ČT.   

Zobrazit profil autora