Dobrovolník


Jack Fairweather

Riskoval vlastní život, aby zachránil nespočet dalších. Skutečný příběh hrdiny 2. světové války.

Rok: 1940. Cíl mise: Infiltrovat koncentrační tábor Osvětim. Ač to zní neuvěřitelně, toto je skutečný příběh Witolda Pileckého, polozapomenutého hrdiny druhé světové války, který se nechal dobrovolně uvěznit v táboře smrti. Více než dva roky shromažďoval informace o nacistických zločinech, aby nakonec uprchl a zúčastnil se Varšavského povstání. Jeho životní osudy jsou strhující oslavou lidské odvahy a odhodlání bojovat i v těch nejtemnějších časech.

Číst více
449 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 480
Datum vydání 28.09.2020
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,707 kg
Jazyk čeština
Původní název The Volunteer
Původní jazyk angličtina
EAN 9788026431169
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Recenze

Databazeknih.cz - Dobrovolník, Lukáš Loužecký


„Dobrovolník je za mě skutečně významným dílem o holocaustu, zejména s ohledem na Osvětim a protinacistický odboj. Patří mezi nejzajímavější knihy, které jsem na toto téma četl.“

Autor knihy

Jack Fairweather Jack Fairweather

Jack Fairweather


Jack Fairweather (nar. 1978) je bývalý válečný reportér, působil mj. v Iráku a Afghánistánu. Válečné reportáže psal či natáčel pro renomovaná média, konkrétně Daily Telegraph a Washington Post. Za výjimečné válečné zpravodajství získal rovněž cenu British Press Awards. Je autorem knih A War of Choice, The Good War a The Volunteer (Dobrovolník). Všechny knihy získaly zasloužený ohlas a za Dobrovolníka, pojednávajícího o hrdinovi polského odboje Witoldu Pileckém, pak autor obdržel Costa Book Award za nejlepší biografickou knihu. Jack žije střídavě ve Velké Británii a americkém Vermontu.

Zobrazit profil autora