Samet 1989

Vzpomínky na revoluční rok

Tatiana Čabáková

Toulky koncem osmdesátých let s pamětníky známými i neznámými

Vzpomínáte si na rok 1989, kdy se na podzim naše země začala probouzet z doby nesvobody? Možná jste tento rok prožívali jako malé děti, možná jej znáte jenom z vyprávění. Ale třeba jste se taky sami účastnili demonstrací nebo aspoň napjatě sledovali dění v televizi a cítili chvění v celé společnosti.

Vydejme se znovu prožít tento rok a podívejme se na tehdejší události i očima jiných pamětníků. V pestré mozaice vzpomínek se o své zážitky podělila například zpěvačka Hana Zagorová, která jako jedna z prvních umělců podepsala Několik vět, disident Jan Urban, který nesklonil hlavu před systémem, herec Milan Lasica, jenž se dvacet let potýkal se zákazy, či tajně vysvěcený kněz Pavel Kuchař. A Michael Kocáb zavzpomínal na akci Most, která zabránila zásahu armády proti demonstrantům.

Nechybí ani přímí aktéři revoluce z řad herců, kteří večer 17. listopadu 1989 pochopili, že se děje něco zásadního, a vydali se tomu naproti. Daniela Kolářová, Jakub Špalek a další si po třiceti letech opět vybavili napjaté emoce, které jim dávaly sílu fungovat 20 hodin denně a dotáhnout změnu systému v naší zemi do konce.

Číst více
590 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 320
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 14.11.2019
Formát 170x240 mm
Hmotnost 0,991 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026428091
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem