Jak žít s alergií


Jean Putz, Sabine Fricke, Ute Hansler

Usnadněte si život s alergií!

Omezuje vás alergie? Stojí vás hodně peněz? Rady a návody v této knize vám mohou život s alergií zjednodušit. Doporučení jsou vhodná jak pro dospělé, tak pro děti.

V knize naleznete:

- Zajímavé informace pro alergiky se sennou rýmou, zánětem spojivek, astmatem, kopřivkou, atopickým ekzémem a potravinovými alergiemi.

- Návody na přípravu domácích prostředků proti alergickým projevům (masti, kapky, nosní sprcha, vlastnoručně vyrobené chladivé bonbóny, aromaterapeutické pomůcky, čaje, domácí jogurty, léčivé nápoje…).

- Tipy na léčivé terapie (akupresura, dechová cvičení, foukání mýdlových bublin, vodní Kneippovy kúry, správné držení těla, solné koupele a jeskyně, hudba, fototerapie, qi gong, indické masáže, doporučené sporty…).

- Pomůcky pro alergiky a jejich přínosy (speciální oděvy, ložní prádlo, přístroje, vysavače, konkrétní pokojové rostliny…).

- Návody na kutilsky vyrobené užitečné pomůcky (píšťalka pro léčbu astma, relaxační “hudební” polštář, modelovací hmota a domácí lepidlo pro děti s kožní alergií, protipylové filtry do starších automobilů…).

- Jak vznikají alergie, “teorie špíny”, souvislost mezi výskytem alergie a místem bydliště, klasické možnosti léčby alergií.

- Co je to pseudoalergie. Jak postupovat, když se děti snaží vynucovat si pozornost a jejich psychika si osvojí příznaky alergie.

- Jak a kde hledat spouštěče alergie, proč počet alergiků stoupá, kam a kdy na dovolenou, kde na internetu hledat důležité informace.

Pro české čtenáře upravila MUDr. Olga Škopková, klinická alergoložka a imunoložka, lékařka alergologicko-imunologické ordinace pro děti v Ostravě.

Číst více
129 Kč Doporučená cena
Nedostupné