Porsche

Kompletní historie značky

Alois Pavlůsek

Legenda jménem Porsche v jedinečné publikaci.

Porsche. Už při vyslovení tohoto slova se každému příznivci a fandovi automobilů či automobilového sportu rozbuší srdce o něco rychleji. Porsche to je legenda vonící spáleným benzínem, legenda s neuvěřitelnou historií, ať už v osobě automobilového génia Ferdinanda Porsche či jeho syna Ferryho, pokračovatele rodinné tradice a zakladatele slavné automobilky. Porsche to je značka pyšnící se jedním z nejslavnějších sportovních vozů všech dob, ikonickou devětset jedenáctkou. Jenom výčet sportovních úspěchů, kterých tato automobilka dosáhla, by vydal na samostatnou knihu.

Pojďme tedy nahlédnout do dávné historie i žhavé současnosti. Tato kniha, svým rozsahem výjimečná, podrobně mapuje kompletní historii automobilky. Od vzniku a prvních krůčků, přes konstrukce a produkci slavných i méně známých typů automobilů, sportovní úspěchy, prototypy či projekty, jež zůstaly jen na rýsovacích prknech konstruktérů až po dnešek a výhled do blízké budoucnosti Porsche. Všechny kapitoly jsou doprovázeny bohatou obrazovou přílohou, kterou renomovaný autor Alois Pavlůsek čerpal mimo jiné přímo z archivu automobilky.

Z obsahu knihy:

*První automobilové konstrukce

*Konstrukční kancelář Dr. Ing. h.c. F. Porsche GmBH

*Automobilka Porsche

*Kompletní historie jednotlivých modelů

*E-Porsche

*Závodní speciály

*Projekty a studie

*Jedinečná obrazová příloha

Fotky na zadní stranu:

-fotka z dvoustrany 376

-fotka str. 105 nahoře

-fotka str. 139

-fotka str. 43

Číst více
1 290 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Žánr autosalon
Počet stran 392
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 18.10.2021
Formát 240x330 mm
Hmotnost 2,538 kg
Jazyk čeština
EAN 9788026438465
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Autor knihy

Alois Pavlůsek Alois Pavlůsek

Alois Pavlůsek


Alois Pavlůsek je absolventem Vojenské letecké školy v Košicích a Vojenské akademie v Brně. Po studiích pracoval jako letecký specialista v armádě a letectví se profesně věnuje i v současnosti, kdy publikuje v odborných leteckých časopisech. Jeho velkým koníčkem je motorismus, přičemž vášni pro jednu stopu propadl již v šesti letech, kdy poprvé sám řídil stroj ČZ 125T. Je autorem několika velmi úspěšných publikací věnovaných převážně českým značkám. Kromě letectví a motorismu se zabývá také etnografií.

Zobrazit profil autora